Kesäkurpitsalasagne sinihomejuustolla

Tämän kesän yksi "hitti"ruoka-aineista on ollut ehdottomasti kesäkurpitsa. Kotimaista kesäkurpitsaa on saanut halvalla kaupoista suuren ja aikaisin kypsyneen sadon vuoksi ja ihmiset ovat kehittäneet mitä monipuolisempia tapoja hyödyntää ruoanlaitossa tätä maukasta vihannesta. Omalla kohdalla kesäkurpitsaa on tullut syötyä lähinnä perinteisesti grillattuna tai wokin seassa, mutta kyllä kerran kesässä on loihdittava pöytään myös aidon lasagnen kevyempi kaveri kesäkurpitsalasagne.


Tätä ruokaa nauttiessani täytyi kyllä kysyä itseltä miksei tätä tule tehtyä useammin. Kun pastalevyt on korvattu kesäkurpitsalla, tulee lasagnesta mielestäni paljon maukkaampi. Kesäkurpitsalasagneahan perinteisesti markkinoidaan tavallisen lasagnen kevyempänä versiona, mutta hyvällä bolognesekastikkeella ja reilulla määrällä juustoa jää kyllä keveys melko kauas, mutta maku sitäkin paremmaksi!

Jos et ole vielä kokeillut tätä kesän hittiruokaa, nyt on aika kokeilla!


Kesäkurpitsalasagne sinihomejuustolla:

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun
400 g naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta
jauhettua kanelia
kuivattua ruohosipulia
kuivattua persiljaa
1 laakerinlehti
1 tölkki Mutti tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 Fond "du Chef" beef
1 pussi mozzarellajuustoraastetta
noin ½ pakettia Valio Aura juustoa
1 ruukku tuoretta basilikaa

1. Aloita "itkettämällä" kesäkurpitsat. Pilko kesäkurpitsat pituussuunnassa lasagnelevyjä muistuttaviksi noin ½ cm paksuisiksi siivuiksi. Ripottele kesäkurpitsasiivujen pinnalle suolaa ja anna niiden levätä pari minuuttia. Pyyhi sitten talouspaperilla kesäkurpitsasiivujen pintaan noussut neste pois ja toista sama toiselle puolelle.


2. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja lisää siihen hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pari minuuttia ja lisää sitten jauheliha. Ruskista jauheliha.
3. Lisää pannulle tomaattimurska, vesi, fondi ja haluamasi määrä mausteita, kunnes kastike on sopivan makuista (maistele!).


3. Voitele uunivuoka. Aloita kasaaminen kesäkurpitsasiivuilla. Lisää niiden päälle kolmasosa kastikkeessta, murusteltua aurajuustoa, hienonnettua tuoretta basilikaa ja juustoraaste. Toista sama kahdesti. Päällimmäiseen kerrokseen voi laittaa hieman reilummin juustoraastetta.




4. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia folion alla. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Terkuin,
Hanna

Kommentit

Suositut tekstit