Nopea tandoorikanakastike

Sain viime viikonloppuna ystäviltäni synttärilahjaksi korillisen erilaisia kastikkeita (mistähän olivat idean saaneet...). Tänään mieleni alkoi tehdä intialaista ruokaa ja kokeiluun lähti korista tandooritahna.



Selailin hieman erilaisia tandoorikanareseptejä. Perinteisessä tandoorikanareseptissä kana marinoidaan mielellään jo tunteja ellei päivää aikasemmin jogurtti-tandoori-sekoituksella ja paistetaan sitten marinoidut kanat meheviksi uunissa. Minulla ei valitettavasti ollut aikaa käyttää ruoanlaittoon päiviä saati edes tunteja, joten päädyin soveltamaan tandoorikanasta oman pikaversion.

Tämä "pikatandoorikana" valmistuu alle puolessa tunnissa ja on helppo valmistaa. Valmiilla tahnalla saa kastikkeeseen autenttista makua helposti. Vaikka tämä versio ei varmasti voitakkaan aitoa ja ajan kanssa tehtyä tandoorikanaa, se on hyvä korvike päivinä, jolloin pöytään pitää saada hyvää ruokaa helposti.

Kanaa tandoorikastikkeessa neljälle:

iso nokare voita
1 pieni sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 paketti (410g) broilerin ohutleikettä
3 herkkusientä
suolaa
mustapippuria
1 tl kurkumaa
4 rkl tandooritahnaa
200g paseerattua tomaattia
300g kreikkalainen jogurtti 6%
tuoretta korianteria

1. Pilko sipuli pieneksi kuutioksi ja purista valkosipulinkynnet. Laita paistinpannulle iso nokare voita ja kuullota sipuleita voissa muutama minuutti.
2. Pilko broilerin ohutleikkeet sopivan kokoisiksi palasiksi. Viipaloi myös herkkusienet. Lisää broileri ja herkkusienet pannulle paistumaan. Mausta suolalla, pippurilla ja kurkumalla.
3. Kun broileri on paistunut kypsäksi ja herkkusienet ottaneet hieman väriä, lisää pannulle paseerattu tomaatti, kreikkalainen jogurtti ja tandooritahna. Sekoita ja anna kastikkeen muhia pienellä lämmöllä 10 minuuttia.
4. Tarjoile valmis kastike basmatiriisin ja tuoreen korianterin kanssa.



Eikun vaan kokeilemaan!

Terkuin,
Hanna

Kommentit

Suositut tekstit