Pizza Puttenesca (Gluteeniton)

Pari päivää sitten tuli pitkästä aikaa tehtyä perjantain kunniaksi pizzaa. Päätin tehdä oman versioni Helsingissä sijaitsevan lemppariravintolani Putte'sin (suosittelen lämpimästi!) listalta löytyvästä Puttenesca pizzasta. Omassa versiossani pizzasta on makua tuomassa anjovikset, kaprikset, valkosipuli ja tuore basilika.


Koska noudatan pääasiassa gluteenitonta ruokavaliota, tein pizzapohjan Semperin gluteenittomiin jauhoihin. Semperin jauhot ovat kokeilemistani gluteenittomista jauhoista ehdottomia lemppareitani. Semperin jauhoissa on hyvä hinta-laatu-suhde, sillä jauhot ovat melko edullisia verrattuna muihin kaupoissa myytävinä oleviin gluteenittomiin jauhoihin ja silti laadultaan mielestäni hyviä. Lisäksi jauhoja on saatavana muutamaa erilaista eri käyttötarkoituksiin. Tässä pizza pohjassa käytin 50/50-suhteessa Semperin Fin mixiä ja Grov mixiä. Fin mix on vaaleampi jauhoseos, joka muistuttaa paljon tavallisia vehnäjauhoja, kun taas Grov mix on kuituisempi jauhoseos.


Pizza Puttenesca (pellillinen):

Pohja:
2 dl vettä
1/4 osa tuorehiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaisesti
0,5 tl suolaa
2,5 dl Semper Fin mix jauhoja
2,5 dl Semper Grov mix jauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Täytteet:
Paseerattua tomaattia
Kuivattua oreganoa/Pizzamaustetta
2 valkosipulin kynttä
Ilmakuivattua kinkkua
Oliiveja
Pieniä kapriksia
Kirsikkatomaatteja
Tuoretta basilikaa
Säilykeanjoviksia
Mozzarella-juustoraastetta

1. Liuota hiiva lämmitettyyn veteen ja lisää suola. Lisää taikinaan jauhot osissa sekoitellen ja lopuksi oliiviöljy.
2. Levitä taikina samantien leivinpaperin päälle pellille. Taputtele taikina käsin pellille. Taikina on melko tahmeaa, joten apuna kannattaa käyttää jauhoja ja kostuttaa kädet vedellä.
3. Anna taikinan kohota pellillä, sillä aikaa kun valmistelet pizzan täytteet (esim. puolita kirsikkatomaatit ja oliivit).


4. Levitä pohjan päälle paseerattu tomaatti ja haluamasi määrä oreganoa mausteeksi. Lisää haluamasi määrät täytteitä ja lopuksi juustoraaste. 
5. Paista pizzaa uunissa mahdollisimman suurella lämpötilalla (näin saat rapean pohjan, omassa uunissa maksimi on 270 astetta) noin. 15 minuuttia tai kunnes pizza on ottanut tarpeeksi väriä pintaansa. Anna vetäytyä n. 5 min ja nauti.


Bon appetit!

Terkuin,
Hanna

Kommentit

Suositut tekstit