Klassiset bruschetat

Bruschetta on varmasti kaikkien tuntema kuolematon italialainen klassikkoannos. Bruschetat sopivat erinomaisesti alkupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi ja miksei vaikka kahvipöytään. Tämän lisäksi bruschetat ovat todella helppoja valmistaa!


Ihanan värikkään ulkonäkönsä lisäksi bruschetat sopivat myös lähes kaikille ruokavaliosta riippumatta. Valmistin itse bruschetat gluteenittomasta leivästä, jolloin lopputuloksena on uskomattoman herkullinen alkupala, joka on kaikenlisäksi vegaaninen ja gluteeniton!

Oma bruschettareseptini eroaa muista siltä osin, että käytän tomaattitäytteessä hieman kapriksia tuomaan suolaisuutta ja raa'an sipulin sijaan kuullotan sipulia hieman pannulla. Mielestäni sipulin maku on kuullotettuna paljon lempeämpi, eikä se peitä muita makuja.

Bruschettoihin neljälle tarvitset:

4 viipaletta haluamaasi vaaleaa leipää (esimerkiksi ciabatta sopii todella hyvin)
2 isoa tomaattia
1 pieni punasipuli
valkosipulin kynsi
kapriksia
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
ruukku tuoretta basilikaa
sormisuolaa
mustapippuria

1. Pilko punasipuli pieneksi ja kuullota punasipulia pannulla oliiviöljyssä vain pari minuuttia, kunnes sipuli hieman pehmentyy. Poista tomaateista siemenet ja pilko pieneksi kuutioiksi.
2. Sekoita keskenään noin kourallinen kapriksia, pilkotut tomaatit, kuullotettu punasipuli, noin 1 ruokalusikka oliiviöljyä ja noin 1 ruokalusikka balsamiviinietikkaa. Mausta sormisuolalla ja mustapippurirouheella. Lisää vielä lopuksi noin kourallinen hienonnettua tuoretta basilikaa.



3. Sillä aikaa, kun tomaattitäyte maustuu jääkaapissa, paahda uunissa leivät. Sivele leipien pintaan oliiviöljyä ja hiero puolitettuja valkosipulin kynsiä leipien pintaan. Paahda uunissa grillivastuksella pari minuuttia, kunnes leivät saavat hieman väriä pintaansa.
4. Lisää tomaattitäyte paahdettujen leipien päälle ja viimeistele basilikan lehdellä ja sormisuolalla.


Bon appetit!

Terkuin,
Hanna

Kommentit

Suositut tekstit