Gluteenittomat maapähkinävoikeksit
Makeat leivonnaiset eivät suoraan sanottuna kuulu vahvuuksiini. Vannoutuneena suolaisen ystävänä valmistan mieluummin erilaisia suolaisia leivonnaisia ja ruokia ja tästä syystä makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien kokkailu on jäänyt aina hieman taka-alalle.
Tavoistani poiketen leivoin eräs kaunis päivä keksejä. Facebookkia selaillessani eteeni tuli blogipostaus, josta löytyi houkuttelevan näköinen ohje maapähkinävoipipareihin. Postauksesta inspiroituneena päätin kokeilla tehdä kekseistä oman gluteenittoman version.
En ollut ennen tuota päivää koskaan leiponut keksejä. Olin kuullut kauhutarinoita epäonnistuneista yrityksistä leipoa amerikkalaisia cookies-keksejä, joista oli tullut vain yksi koko pellin kokoinen palanut keksi ja tästä syystä olin päättänyt jättää keksien leipomiset suosiolla muille. Tällä kyseisellä ohjella sain kuitenkin yllätyksekseni aikaiseksi täysin onnistuneita ja herkullisia keksejä.
Alkuperäinen ohje kekseihin löytyy tästä linkistä. Otin vapauden muunnella reseptiä hieman oman makuni ja kaappieni sen hetkisen sisällön mukaiseksi. Pidemmittä puheitta tässäpä idioottivarma ohje herkullisiin ja gluteenittomiin maapähkinävoikekseihin:
Tavoistani poiketen leivoin eräs kaunis päivä keksejä. Facebookkia selaillessani eteeni tuli blogipostaus, josta löytyi houkuttelevan näköinen ohje maapähkinävoipipareihin. Postauksesta inspiroituneena päätin kokeilla tehdä kekseistä oman gluteenittoman version.
En ollut ennen tuota päivää koskaan leiponut keksejä. Olin kuullut kauhutarinoita epäonnistuneista yrityksistä leipoa amerikkalaisia cookies-keksejä, joista oli tullut vain yksi koko pellin kokoinen palanut keksi ja tästä syystä olin päättänyt jättää keksien leipomiset suosiolla muille. Tällä kyseisellä ohjella sain kuitenkin yllätyksekseni aikaiseksi täysin onnistuneita ja herkullisia keksejä.
Alkuperäinen ohje kekseihin löytyy tästä linkistä. Otin vapauden muunnella reseptiä hieman oman makuni ja kaappieni sen hetkisen sisällön mukaiseksi. Pidemmittä puheitta tässäpä idioottivarma ohje herkullisiin ja gluteenittomiin maapähkinävoikekseihin:
Maapähkinävoikeksit (noin 60 kpl)
200 g pehmeää voita
1 tlk ( 230 g) maapähkinävoita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 tl leivinjauhetta
3,5 dl Semperin Fin Mix jauhoseosta
1. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä voi ja maapähkinävoi tasaiseksi massaksi.
2. Vatkaa joukkoon sokerit. Lisää yksi muna. Vatkaa hetki. Lisää toinen muna ja jatka vatkausta vielä tovi.
3. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta kylmään noin tunniksi.
4. Pyöritä taikinasta läpimitaltaan n. 2,5 cm olevia palloja ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Huom. Jätä keksit palloiksi, sillä ne leviävät uunissa oikeaan muotoonsa.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Jäähdytä keksit ennen tarjoilua.
Terkuin,
Hanna
Kommentit
Lähetä kommentti