Uunimunakas
Hejsan alla vänner!
Tänä vuonna vietin suurimman osan pääsiäisestä kotona perheen kanssa ja äidin ruokapöydän ääreen päästessä kokkailut jäivät vähän vähemmälle. Ajattelin tulla kuitenkin jakamaan helpon munakasohjeen, jota tulee usein kokkailtua niin arkiaamuina kuin viikonloppunakin.
Uunimunakas on todella helppo valmistaa, koska uunissa munakas paistuu joka kerta tasaisesti kypsäksi. Tavallista munakasta paistinpannulla valmistaessa ongelma saattaa usein olla se, että munakas paistuu pohjalta liian tummaksi ja jää pinnalta raa'aksi. Toisin kuin tavallinen munakas, uunimunakas on lähes idioottivarma ja kuka vain saa tällä metodilla täydellisen kypsän munakkaan aamiaispöytään tai lounaaksi.
Pidemmittä puheitta tässäpä yksi esimerkki resepti uunimunakkaaseen kahdelle hengelle:
3-4 kpl kananmunia
n. 0,5 dl maitoa
suolaa
pippuria
kuivattuja/tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai timjamia)
paprikamaustetta
oliiviöljyä
puolikas paprika
tuoretta pinaattia
1/4 sipuli
kalkkunaleikettä/kinkkusuikaletta
fetajuustoa
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2. Riko kulhoon 3-4 kananmunaa ja lisää kananmunien sekaan reilu loraus maitoa ja haluamasi mausteet. Sekoita vispilällä sekaisin.
3. Pilko paprika ja sipuli kuutioiksi. Jos käytät kalkkunaleikettä, pilko myös kalkkunaleike suikaleiksi.
4. Lisää paistinpannulle loraus oliiviöljyä sekä paprika, sipuli ja kalkkunaleike/kinkkusuikale. Paista täytteitä hetken aikaa (n. 5 min) keskilämmöllä, kunnes täytteet ovat kypsyneet hieman. Lisää pannulle tuore pinaattti ja sekoittele, kunnes pinaatti pehmenee. Pinaattia saa laittaa reilusti, koska kypsyessä se kitistyy paljon.
5. Kaada täytteiden päälle muna-maitoseos ja murenna munakkaan päälle vielä haluamasi määrä fetajuustoa. Myös tavallinen juustoraaste käy.
6. Siirrä munakaspannu uuniin ja kypsennä uunin keskitasolla n.10-15 minuuttia, kunnes munakas näyttää läpi kypsyneeltä/hyytyneeltä.
7. Tarjoile munakas samantien.
Tänä vuonna vietin suurimman osan pääsiäisestä kotona perheen kanssa ja äidin ruokapöydän ääreen päästessä kokkailut jäivät vähän vähemmälle. Ajattelin tulla kuitenkin jakamaan helpon munakasohjeen, jota tulee usein kokkailtua niin arkiaamuina kuin viikonloppunakin.
Uunimunakas on todella helppo valmistaa, koska uunissa munakas paistuu joka kerta tasaisesti kypsäksi. Tavallista munakasta paistinpannulla valmistaessa ongelma saattaa usein olla se, että munakas paistuu pohjalta liian tummaksi ja jää pinnalta raa'aksi. Toisin kuin tavallinen munakas, uunimunakas on lähes idioottivarma ja kuka vain saa tällä metodilla täydellisen kypsän munakkaan aamiaispöytään tai lounaaksi.
Pidemmittä puheitta tässäpä yksi esimerkki resepti uunimunakkaaseen kahdelle hengelle:
3-4 kpl kananmunia
n. 0,5 dl maitoa
suolaa
pippuria
kuivattuja/tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, ruohosipulia tai timjamia)
paprikamaustetta
oliiviöljyä
puolikas paprika
tuoretta pinaattia
1/4 sipuli
kalkkunaleikettä/kinkkusuikaletta
fetajuustoa
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2. Riko kulhoon 3-4 kananmunaa ja lisää kananmunien sekaan reilu loraus maitoa ja haluamasi mausteet. Sekoita vispilällä sekaisin.
3. Pilko paprika ja sipuli kuutioiksi. Jos käytät kalkkunaleikettä, pilko myös kalkkunaleike suikaleiksi.
4. Lisää paistinpannulle loraus oliiviöljyä sekä paprika, sipuli ja kalkkunaleike/kinkkusuikale. Paista täytteitä hetken aikaa (n. 5 min) keskilämmöllä, kunnes täytteet ovat kypsyneet hieman. Lisää pannulle tuore pinaattti ja sekoittele, kunnes pinaatti pehmenee. Pinaattia saa laittaa reilusti, koska kypsyessä se kitistyy paljon.
5. Kaada täytteiden päälle muna-maitoseos ja murenna munakkaan päälle vielä haluamasi määrä fetajuustoa. Myös tavallinen juustoraaste käy.
6. Siirrä munakaspannu uuniin ja kypsennä uunin keskitasolla n.10-15 minuuttia, kunnes munakas näyttää läpi kypsyneeltä/hyytyneeltä.
7. Tarjoile munakas samantien.
Munakaan täytteiden ei tarvitse olla välttämättä tässä reseptissä mainitut, sillä munakkaan täytteeksi voi heittää jääkaapista lähes mitä vain. Usein munakasta tehdessä tuleekin käytettyä kaikkea mahdollista jääkaapista löytyvää, kuten erilaisia kasviksia.
Eikun kokeilemaan!
Terkuin,
Hanna
Kommentit
Lähetä kommentti