Punainen kanacurry

Monelle mausteisemman ruoan ystävälle punainen curry, yksi thaikeittiön perusruoista, on varmasti tuttu. Itse olen vuosien aikana rakastunut yhä enemmän ja enemmän aasialaiseen ruokaan ja punainen kanacurry on yksi luottoruoistani, kun mieleni alkaa tehdä thairuokaa.


Koska kaupasta saa helposti valmiina erilaisia thairuoissa käytettäviä maustetahnoja, kuten tässä reseptissä käytettyä Santa Marian Red Curry Pastea, on thairuoan kokkaaminen kotona helppoa ja nopeaa. Toki tahnat voi itsekin valmistaa kotona autenttisemman maun saamiseksi, mutta mielestäni nämä tahnat ovat kuitenkin niin helppoja ja hyviä, että olen tietoisesti jättänyt tahnojen valmistuksen muille ja pitäytynyt valmiina saatavissa tahnoissa.


Punaisen currykastikkeen mausteisuutta ja tulisuutta on helppo säädellä itse, joten myös tulista ruokaa vieroksuvat voivat rohkeasti kokeilla tätä reseptiä. Puolikaalla purkilla currytahnaa kastikkeesta saa mielestäni sopivan mausteista ja puolikas chili tuo hieman tulisuutta. Halutessasi voit laittaa tahnaa vähemmän ja jättää chilin pois tai vaihtoehtoisesti lisätä tahnan ja chilin määrää tulisemman lopputuloksen saamiseksi.

Punainen kanacurry neljälle:

öljyä paistamiseen
400 g broilerin ohutleikettä
puolikas punainen paprika
tölkki (225 g) bambunversoviipaleita
suolaa ja pippuria
kolme kevätsipulin vartta
puolikas punainen chili
tölkki (400 ml) kookosmaitoa
puolikkaan limen mehu ja kuori
puolikas purkki punaista currytahnaa
loraus soijakastiketta

1. Leikkaa broilerin ohutleikkeet suikaleiksi (voit käyttää myös valmiita suikaleita). Laita pannu kuumenemaan ja laita pannulle loraus öljyä. Lisää broilerisuikaleet ja ripaus suolaa ja pippuria.
2. Kun broilerinsuikaleet ovat paistuneet muutaman minuutin, lisää pannulle suikaloitu paprika ja tölkki bambunversoviipaleita. Sekoita ja paista niitä muutama minuutti.
3. Lisää pannulle kolme kevätsipulin vartta ja puolikas chili pieneksi pilkottuna.



4. Lisää purkki kookosmaitoa ja noin puolikas purkki punaista currytahnaa (tätä voi laittaa enemmänkin oman maun mukaan). Raasta mukaan puolikkaan lime kuori ja purista mehu kastikkeeseen.
5. Anna kastikkeen hautua liedellä noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Lisää kastikkeeseen viimeiseksi loraus soijakastiketta ja päälle tuore korianteri.
6. Tarjoile riisin kanssa.




Reseptissä voi käyttää myös kanan tilalla vaihtoehtoisesti esimerkiksi katkarapuja tai tofua ja kasviksiakin voi vaihdella maun ja ruokarajoitteiden mukaan. Thairuoissa maku tulee pääosin käytettävistä mausteista, joten reseptin muita ainesosia voi muokata melko vapaasti.

Terkuin,
Hanna

Kommentit

Suositut tekstit