Cheddar-uunilohi
Eräänä vapaapäivänä päätin tehdä hieman erilaista uunilohta. Tässä reseptissä yhdistyy mehevä uunilohi ja jonkin aikaa sitten kauppoihin myyntiin tullut Koskenlaskija Ruoka maussa cheddar. Tämä uunilohi maistuu varmasti niin pienemmälle kuin isommallekin syöjälle ja ei vaadi sen suurempia kikkailuja keittiössä. Nopea ja helppo cheddar-uunilohi sopii hyvin hieman paremmaksi arkiruoaksi tai viikonlopun herkutteluun.
Resepti cheddar-uuniloheen neljälle hengelle:
Voita vuoan voiteluun
700 g lohifileetä (itse käytin B-leikattua)
1 purkki (250g) Koskenlaskija Ruoka Cheddar
2 dl ruokakermaa
3 rkl tomaattisosetta
Pippuria
Suolaa
Chili-jauhetta
1. Voitele sopivan kokoinen uunivuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Nypi lohifileestä ruodot pois ruotopihdeillä. Voit vaihtoehtoisesti käyttää myös valmiiksi ruodotonta (C- tai D-leikattua) lohifileetä. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita kulhossa keskenään Koskenlaskija-juusto, ruokakerma ja tomaattisose. Mausta seos suolalla, pippurilla ja halutessasi ripauksella chili-jauhetta. Kaada seos vuokaan lohen päälle.
4. Kypsennä uunissa alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
5. Ripottele kypsän kalan pinnalle tuoretta persiljaa ja tarjoile esimerkiksi riisin tai perunoiden kanssa.
Eikun herkuttelemaan!
Terkuin,
Hanna
Resepti cheddar-uuniloheen neljälle hengelle:
Voita vuoan voiteluun
700 g lohifileetä (itse käytin B-leikattua)
1 purkki (250g) Koskenlaskija Ruoka Cheddar
2 dl ruokakermaa
3 rkl tomaattisosetta
Pippuria
Suolaa
Chili-jauhetta
1. Voitele sopivan kokoinen uunivuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Nypi lohifileestä ruodot pois ruotopihdeillä. Voit vaihtoehtoisesti käyttää myös valmiiksi ruodotonta (C- tai D-leikattua) lohifileetä. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita kulhossa keskenään Koskenlaskija-juusto, ruokakerma ja tomaattisose. Mausta seos suolalla, pippurilla ja halutessasi ripauksella chili-jauhetta. Kaada seos vuokaan lohen päälle.
4. Kypsennä uunissa alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
5. Ripottele kypsän kalan pinnalle tuoretta persiljaa ja tarjoile esimerkiksi riisin tai perunoiden kanssa.
Eikun herkuttelemaan!
Terkuin,
Hanna
Kommentit
Lähetä kommentti