2 x aamupala Pariisissa
Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että matkustaminen on elämän suola. Matkustaessa uuteen maahan ja kaupunkiin minulla on aina tapana etukäteen etsiä suosituksia ravintoloista ja kahviloista. Totuus usein on, että sokkona ja nälkäisenä ravintolaa etsiessä, ei tule päädyttyä parhaisiin ravintoloihin, joten mielestäni taustatutkimus on aina ollut paikallaan.
Viime viikon alussa vietin neljä päivää ystäväni kanssa Pariisissa nauttien ranskalaisesta kulttuurista ja herkullisesta ruoasta. Pariisissa on tarjolla matkustajille lukemattomia pieniä ravintoloita, kahviloita ja bistroja, joissa voi nauttia niin ranskalaisen kuin monen muunkin keittiön antimista. Lyhyen kaupunkiloman ehdottomasti parhaiksi kulinaristiksi kohokohdiksi nousi kaksi aamupalakokemusta. Koska kyseisten ravintoloiden löytyminen oli ahkeran ja sinnikkään googlettelun tulosta, ajattelin, että säästäisin muutamalta muulta vaivan ja ajan pointtaamalla nämä kaksi vierailun arvoista ravintolaa tänne koko kansan luettavaksi.
Holybelly 5
5 rue lucien sampaix
Tämä suosittu ja monen kehuma pieni ravintola sijaitsi hieman syrjässä turistialueelta 10. arrondissementilla. Saavuimme itse ravintolaan noin kello yhdentoista aikoihin, jolloin muuten hieman hiljaisemmalla kadulla sijaitsevassa ravintolassa oli jo paljon asiakkaita. Ravintola oli todella viihtyisä ja trendikkäästi sisustettu. Iloisen puheenporinan taustalla ravintolassa soi energisiä ja ajattomia hittejä eri vuosikymmeniltä. Myös tarjoilijat olivat todella mukavia ja mahtavia asiakaspalvelijoita ja ranskaa osaamattomille löytyi englanninkieliset ruokalistat.
Ravintolan ruokalistalla oli tarjolla monenlaista syötävää niin pieneen kuin suurempaankin nälkään. Päädyin hetken mietinnän jälkeen tilaamaan perinteistä brittiläistä munakokkelia, jonka lisukkeeksi listalta valikoitui talon oma sianlihasta tehty ja fenkolinsiemenillä maustettu jauhelihapihvi ja salaattia. Annoksen mukana tuli lisäksi gluteenitonta maissileipää, joka oli todella hyvää. Ystäväni aamupalaksi valikoitui mustasta riisistä tehty riisipuuro, jossa oli lisukkeena tuoreita hedelmiä ja paahdettuja siemeniä.
Paperboy
137 rue amelot
Tämän lähellä Oberkampfin metroasemaa sijaitsevan ravintolan voisi sanoa olevan hieman freesimpää, mutta myös täyttävää aamupalaa kaipaavan matkustajan unelmien täyttymys. Kuten edellinenkin ravintola, Paperboy sijaitsi hieman syrjäisemmällä ja hiljaisemmalla kadulla. Pieniä sisustuksellisia yksityiskohtia täynnä olevan ravintola oli hauskasti sisustettu ja palvelu oli ystävällistä. Saavuimme ravintolaan noin puolen päivän aikaan, jolloin ravintolassa oli hieman hiljaisempaa, mutta pian saapumisemme jälkeen paikka täytyi nopeasti.
Ravintolan listalla löytyi muun muassa pannukakkuja, täytettyjä voileipiä ja köyhiä ritareita erilaisineen lisukkeineen. Päädyin tilaamaan "salaattiannoksen", jossa oli avokadoa, coleslawta, salaattisekoitusta, kananmunaa, pulled porkkia, cheddar-juustoa ja kalkkunaa. Lisukkeeksi otin tuorepuristetun porkkana-omenamehun.
Molemmat aamupala/brunssipaikat olivat mielestäni ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja ja voin suositella lämpimästi molempia paikkoja Pariisiin matkustaville. Ehdoton plussa oli myös se, että molemmista ravintoloista löytyi helposti aamupalavaihtoehtoja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, Lisää tietoa ravintoloista ja menuista löytyy ravintoloiden nettisivuilta. Bon appetit!
Terkuin
Hanna
Kommentit
Lähetä kommentti